2 Nisan 2015 Perşembe

15 Ay Bebek Aktiviteleri Bölüm2



İşte en bi sevidiğim bölüm:) Evde aktivite!! Yaptıklarımızdan kısa özetler ve fotoğraflar göreceksiniz bu yazımda.

İyi okumalar;)

Etkinlikler Listemiz geliyooooor;)

Çubuk makarna ve düdük makarna ile aktivite:  Bebeklerde ince motor gelişimi ve el-göz koordinasyonu için güzel bir aktivite, öte yandan da eğlenceli. Dikkat etmek lazım, ağzına almak isteyebiliyor bebekler genelde:)  Biz yaparken çok eğlendik. Fırın makarna çubuklarını tavsiye ederim, çünkü normal çubuklu makarnaya göre daha az kırılganlar.

Makarna ile evde aktivite
Sulu Boya Yapma: Allahım o fırçayı elinde tutuşuna ölürüm ben:) İpek ilk ellediği şeylerde biraz tedirgin olur, yavaş alışır. Boya da bizim için kolay olmadı ama annesi kendi eline sürünce kötü bir şey olmadığını anladı ve sonra kendisini durduramadık. Sevdik boya yapmayı :)

Evde sulu boya yapmaca
Etiket Yapıştırmaca: İpek şu an 15 aylık ancak bu oyunu çok sevdiğimizi söyleyemiyeceğim:) Yapışkanlık pek hoşumuza gitmedi. Belki de etiketlerim çok düzdü, dikkatini çekmedi, tekrar daha renkli etiketlerle denemeye değer;)

Evde etiket yapıştırma aktivitesi
Oyun Hamuru: Aşağıdaki fotoğraflar ilk deneyimimizin görüntüleri değil aslında. Bundan 2 ay önce kadar denemişler yine annemle:) İpek eline almak istememiş ilk etapta, annem çatal kaşık vermiş sonra sonra alışmış bizim kız. Aşağıdaki fotolar anneanneyle yapılan oyun hamur saatimizden... Artık alışmış ve hatta kurabiye kalıpları ile şekil çıkarmaca dahi yapmaya başlamışlar. O düzgün olanlar anneme ait tabii ama yapmaya çalışması bile izlemeye değer;) Bu arada oyun hamurlarını evde de yapabilirsiniz ya da doğal olanlardan da satın alabilirsiniz.

Oyun Hamuru ile aktivite
Suyu boca etmece: Suyu sevmeyen çocuk yoktur herhalde. İpek'e ver suyu saatlerce oynasın ve her yerine boca etsin, yıkasın kendisini;)

Su ile oynama
Öğrenme Kartları: Bu kartları iş yerimde hazırladım İpek için. Ama ne yalan söyliyeyim pek de dikkatini çekmedi. Maksimum aktivite zamanı 5 dak:)
Öğrenme kartlarını kendiniz yapabilirsiniz!
Çalgı Çengi Aktivitesi: İpek'e doğduğu günden beri müzik dinletirim. Mozarttan tutun, Müslüm Babaya kadar. Benki müziksiz asla yaşayamayanlardanım:) Babamız da bu bateriyi Çin seyahatinde almış, bildiğin orjinal bateri sesi, süper. Çalıyor da bizim minki sıpa, bagetler elinde, arada da totoyla ritim tutuyor;) Dayımıza benzersek çok güzel çalarız;)

Ped Bateri ile evde aktivite
İpek bu aktiviteler ile mutlu oldu, daha önce süper dadı söyleşinde de bahsetmişti, çocuklarınızla iletişiminizde krediniz olmasını istiyorsanız, onlarda iletişim kurun, geçirdiğiniz her vakitten keyif alın ve heyecan duyup bunu ona hissettirin;)

Şimdilik aktivitelerimiz bunlar;)

Sevgiyle kalın...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...