24 Ocak 2015 Cumartesi

Fırında Patatesli Levrek


Hamsi yapma niyetiyle levrek balığına talim olanlar olarak önce biraz hayal kırıklığına uğramadık değil hani ama sonra iki elden giriştik mutfağa... Ay pardon 3 elden... Zira kupkup da bize katıldı, büyüdü benim can kızım artık, bizimle birşeyler yapsın, aynı ortamda olsun çok seviyor, e bizde tabi:)

MALZEMELER
2 tane levrek
2 tane soğan (Mor tercihimdir her zaman)
2 tane domates
3 tane patates
Limon
Sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Kekik
Pul Biber
Zeytinyağı

YAPILIŞI
Patatesleri halka halka doğruyoruz ve yağladığımız borcamın üzerine diziyoruz. Biraz tuzlamakta fayda var tabii:)
Sonra balıklarımızı patateslerin üzerine koyuyoruz. Balıklarımızın içini tuzlayıp üzerinde azıcık yağ gezdiriyoruz.
Yine halka halka doğranmış soğanları diziyoruz balıkların ve patateslerin üzerine. Domateslerimiz ve limonlarımız için de aynı işlemi yapıyoruz ve maydanozlarımızı serpiyoruz.
Bu dizilimlerin üzerine de karabiber, kekik ve pul biberi serpiyoruz, sarımsakları da doğrayıp atabilirsininiz.
Yarım su bardağı su koyup borcamı alüminyum folya ile kaplamakta fayda var, soğan ve patateslerimiz kurumasın:)

180 derece fırında 60 dak pişirin ve servis ediiiiin!!

Afiyet olsuuuuuun!!!!


Sevgiyle kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...