19 Temmuz 2014 Cumartesi

Basit Tava Pizza



İpek dogmadan once her haftasonu internette dolasir, kahvalti icin degisik ne yapabilirim diye gezinirdim. O zamanlarda kesfettigim bu lezzeti paylasmak isterim sizinle bugün...
İpektos icin de ilerki zamanlarda keyifli bir kahvalti ya da ögün olabilir diye dusunuyorum, o nedenle arsivimdedir bu tarif:) Haydi hanimlar buyrunuz, hazirlik ve pisirme ile 25 dak da pizzaniz hazir!!

HAMUR İCİN,
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

  • ÜZERİ İCİN,
  • 2 çorba kaşığı ketçap veya ½ çorba kaşığı az su ile ezilmiş salça
  • Kekik
  • 2 domates
  • 1 çarli ya da sivri biber
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Peynir
  • Kaşar rendesi

Hamur icin gerekli malzemeleri karistiralim, kek kivamindan biraz daha yogun bir hamur elde edecegiz, ele yapisma kivaminda oluyor, telas etmeyin:)
Sonrasinda tavanizi kati yag ile yaglayin ve hamuru tavaniza yayin, ben seramik kapli tavami kullandim.

  
Sonrasinda ise sosunuzu ketcapla da salca ile de hazirlayabilirsiniz. Ben ikisini de kullandim, yogunlukla salca, ilave olarak da ketcap. Pizzaya ben kekik de yakistirdigim icin, sosa kekik de ilave ettim ve hamurun uzerine sürdüm:)
Sonrasinda tarifteki malzemeleri ya da dilediginiz malzemeleri hamur uzerine dizin, kasar pismeye yakinken eklenecek. Bu arada beyaz peynir olarak sütas süzme kullaniyorum ben, erimiyor, küp küp hem lezzetli oluyor hem de gorseli guzel oluyor:)
Once harli ateste 2 dak, sonra kisik ateste 10 dak kadar pisirin, agzi kapali olacak sekilde.
Pismesine yakin kasar rendenizi serpin ve erir erimez atesten alin.
Ve zevkinize gore sunumunuzu gerceklestirebilirsiniz.

Afiyet olsuuuuun;))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...