25 Eylül 2014 Perşembe

Patates Lazanyası


Şu ara hep yemelerden içmelerden mi gidiyorum ben sanki:) Annem de ben de seviyoruz işte napalım, yedikçe mutluyuz:) Neyseki formumuzu da koruyoruz, bazen kantarın topuzu kaçıyor ama napalım, keyif alıyoruz, bu da bizim keyfimiz:))

Çok güzel bir tarif vereceğim. Bugün süt iznimdeyim ve annemle yine yaptık yapacağımızı. Patates Lazanyası, hem çok kolay hem de çok leziz, hem de görsel şölenli. Tarifi instagramda, cilginpastaci 'dan aldık.

Nasıl Yapıyoruz;

Öncelikle patateslerimizi cips şeklinde ince ince kesiyoruz. Yağladığımız orta boy tepsimize 2 sıra olacak şekilde diziyoruz. Sonrasında üzerine aldığımız kutu kremanın yarısını döküyoruz.

Daha sonra hazırladığımız baharatlı tavuk sotemizi ilave ediyoruz. (Pul biber, kekik, nane ve kırmızı şerit şeklinde kesilmiş yağ biberi ile birlikte hazırladık biz)

Sonra yeniden iki kat patates cipslerimizi diziyoruz sotenin üzerine ve kremanın diğer yarısını da üzerine yediriyoruz. Bu arada her katı ayrı ayrı tuzlamayı da unutmayın:)


175 derece fırınımızda pişiriyoruz ve son 5 dak'sında da üzerine rendelenmiş kaşarlarımızı ilave ediyoruz ve sonuç leziz mi leziiiiiiiiz:)


Dilimleyip afiyetle yiyoruz:) Ketçap da ayrı bir yakıştı demedi demeyin:) Afiyet olsun.

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...