3 Ağustos 2014 Pazar

Tarçınlı Üzümlü Kek


                                     

Uzun zamandır canım kek istiyordu, annemin kekini özlemişim. Kendileri İstanbul seyahatinde oldukları için de iş başa düştü:) İpektoş'u sabah uykusuna yatırır yatırmaz girdim mutfağıma...
Buyrunuz tarifimiz:)


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Vanilya
Kabartma tozu
Kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Öncelikle şeker ile yumurtaları bir güzel çırpıyoruz, annem hep güzel çırp, şekerler iyice erisin derdi:)) Sonrasında diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştıralım, unu aldığı kadar dedim, zira üzümler dibe çökmesin diye kıvamı biraz yoğun yapmak gerek, bozadan az yoğunca;))
Sonrasında yağladığımız kalıbımıza dökelim ve önceden 175 dereceye ısıtılmış fırınımıza atıp pişirelim. 35 dak benim fırınımın turbosunda pişti ve tarçın kokusu tüm evi sardı:))

                               


Afiyet olsun...

Sevgiyle kalın...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...