21 Temmuz 2014 Pazartesi

Cake Pops Tarifleri

 
 
İnternette farkli tariflerle cake pops yapimlarini bulmaniz mümkün:) Eti Negro ile yapilani, keklerin ufalanmasi ile yapilani, bir de direk kekini kendinizin yapabilecegi tarifler... Söz konusu cocuklar olunca insan tabiki ister istemez doğalina yönelmeye calisiyor. Benim ilk denemem eti negro ileydi, onun da tarifini verecegim. ÖnceTchibo'nun cake pop makinesi ile yaptigim tarifi verecegim, uzerinde yazan, tavsiye edilen tarifi, denedim bizzat, lezzetli. İllaki makine olmasi gerekmiyor, kaliplari da mevcut.
 
Sol üstteki makinesi, sağ alttaki de sadece kalıp olarak satılanı

 Tchibo konseptlerini zaman zaman tekrarlıyor, pasta ve pasta malzemelerini takiplemek lazım:)  Vee tarif geliyor:
 
  
İÇİNDEKİLER:
Yarım paket margarin (Oda sıcaklığına gelmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
 
YAPILIŞI:
Paket margarini, şekeri, vanilyayı ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Un, tuz , kabartma tozu ve sütü ilave edip karıştırıyoruz.
Kek pişiricisini önceden ısıtıyoruz, hamuru top kek kalıplarına taşmayacak şekilde döküp yaklaşık 8 dak pişiriyoruz. Tarif ile 38-40 ad lolipop kek elde edebiliyoruz.
 
Gel gelelim işin en zevkli kısmına, süslemece:) Ben çikolata kaplaması olarak Dr.Oetker'in Glazürünü kullandım, dilerseniz eritme çikolatalardan da kullanabilirsiniz.
 
Glazürü bir güzel eritelim, sonrasında vereceğim püf noktası şudur ki çubukları keklere batırmadan önce çikoya bandırın ki kekleri sıkıca tutsun çubukceğizler:) Sonrasında çubukları keklerin yarısına kadar dalacak şekilde geçirin. Veee bandırın çikoya, ha bu arada kekleriniz iyice soğumuş olsun ki çikolar çabukça donsun:)  Süsleme tamamen hayal gücünüze bağlı, benim yaptığım gibi yine Dr.Oetker'in Pasta Süsü Sprinkles'larını kullanabilirsiniz, renklisi daha bir görsel:) Yada renkli süsleme kalemleri ile de görsel şölen yaratabilirsiniz:) Aşağıda kullandığım ya da tavsiye ettiğim malzemeleri görebilirsiniz.
 
 
Bunlardan çok güzel hediyelik bile yapabilirsiniz, benim daha önce yaptığım kurabiyeler gibi paketleyip kurdelalayabilirsiniz. Düşünsenize çocukların mutlululuğunu:)
 
Efendim Eti Negro'lu tarif ise şöyle;
 
4 paket Eti Negro rondodan geçirilir, 1 paket labne peynirinin 3/4'ü ilave edilir ve hamur yapılır, sonrada top top yuvarlanır. Soğuması beklenir biraz, sonrasında çikolata daldırma ve süslememiz bir önceki tarifimiz ile aynı.
 
Bu arada çöp şişler kamış olarak işinizi görür ki ilk denemem öyleydi, sadece karton kutu icat etmeniz lazım ki çiko bandırma sonrası dik olarak pozisyonlayıp süsleme yapabilin.

İtiraf etmeliyim, çok daha lezzetli oluyor ;)
Afiyet olsun.
 
Sevgiyle kalın...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...